Jokke-Koneistus erikoistuu isompien ja monipuolisten kappaleiden koneistukseen

Jokke-Koneistus erikoistuu isompien ja monipuolisten kappaleiden koneistukseen

MTC Flextek

Hartfordin koneistuskeskus – isompi on parempi

Jokke-Koneistus Oy on Ähtärissä toimiva, vuonna 1989 perustettu alihankintakoneistukseen erikoistunut konepaja. Viime vuonna käyttöön otettiin uusi, koneellisella ilmanvaihdolla ja konekohtaisella huurteenpoistolla sekä lämmön talteenotolla varustettu hallilaajennus, josta löytyy myös viiden tonnin siltanosturi. Asiakkailleen Jokke-Koneistuksella on valmius tarjota myös kattavat jälkityöt sekä laajat varastotilat.

Jokke-Koneistus syntyi yrittäjähenkisyydestä ja halusta yrittää. Jouko Paloneva toimi 1980-luvun lopulla ammattikoulun opettajana. Taustalla oli eri yrityksissä hankittua koneistuskokemusta ja Tekninen koulu. Kun ammattikoululle tuli koneistuskyselyitä enemmän, mitä oppilastöinä ehdittiin tehdä, Paloneva päätti perustaa yrityksen, ostaa sorvin ja palkata sille koneistajan. Tarkoitus oli, että hän itse jatkaisi opettajana, vaan toisin kävi.

Koneistettavana Remu Oy:n kelluvan kaivinkoneen 5 m puomi. Taustalla kääntyvä karapää.
Koneistettavana Remu Oy:n kelluvan kaivinkoneen 5 m puomi. Taustalla kääntyvä karapää.

Ensimmäinen CNC-sorvi ostettiin 1990 ja tuore konepaja sai heti neljä uutta asiakasta. Alku oli lupaava, mutta samaan aikaan maailma muuttui. Yhden kuukauden aikana helmi-maaliskuussa 1992 konepaja menetti kolme asiakastaan laman alettua. Se oli nuorelle yritykselle totinen paikka. Jäljelle jäi vain yksi asiakas SKS Toijala Works Oy. Tämä asiakkuus jatkuu edelleen.

Kasvu ja sukupolvenvaihdos

Tiukassa tilanteessa Paloneva otti virkavapaata ja aloitti markkinoinnin. Pian asiakkaaksi saatiin KCI Motors Oy ja Jokke-Koneistus pääsi mukaan kohtalaisen nopeaan kasvuun. Hankittiin uusia sorveja ja pian henkilöstö oli kasvanut viiteen.

karapää
Kääntyvä karapää

Jouko Paloneva kertoo, että tavoitteena on aina ollut tehdä investoinnit tasaisesti. Kuitenkin vuonna 2003 vanhat tilat olivat jääneet auttamatta pieniksi. Kun uusi tontti löytyi samana vuonna, ja kaupunki lunasti vanhan hallin, käynnistyi konepajan historian suurin 1,7 miljoonan euron investointi johon liittyi uuden, noin tuhannen neliön hallin rakentamisen lisäksi viiden uuden työstökoneen hankinta sekä ISO 9001 -sertifiointi.

Kun uusi pudotus alkoi 2008, oli uudelle hallille ostaja tiedossa. Silloin Jouko kävi poikiensa kanssa keskustelun, jonka tuloksena toiminta jatkui ja sukupolvenvaihdos käynnistyi. Nyt Jouko on jo eläkkeellä, ja Kalle Paloneva koneistavana toimitusjohtajana. Myös toinen poika, Ville, tekee töitä koneella. Tällä hetkellä työntekijöitä on kahdeksan, koneita on saman verran ja asiakkaita muutama enemmän. Palonevat toteavat yhdestä suusta, että tälle porukalle töitä riittää, vaikka muutamia lomautusjaksoja on ollut.

Tiiviimpi yhteistyö MTC Flextekin ja Jokke-Koneistuksen välillä alkoi viime vuonna uuden Hartford HSA-523 EA -koneistuskeskuksen myötä. Jo aiemmin hallin ilmanpuhtaudesta oli vastannut kaksi Absolent-suodatinta, ja sellainen on hankittu myös hallilaajennukseen.

Absolentit ovat pitäneet halli-ilman miellyttävänä alusta asti.
Absolentit ovat pitäneet halli-ilman miellyttävänä alusta asti.

– Absolentit ovat osoittautuneet hyviksi suodattimiksi. Kun ne asennettiin, halli-ilma muuttui melkein paremmaksi kuin ulkoilma. ilman niitä hallissa olisi varmaan mahdoton työskennellä, Jouko Paloneva kiittää.

Asiakkaat määräävät kehityksen suunnan

Jokke-Koneistuksen päätuotteina ovat erilaiset akselit ja pyörähdyskappaleet. Samalla kun pienempien kappaleiden kohdalla hintakilpailu on kiristynyt, kysyntä suuremmille kappaleille on kasvanut. Jotta kasvaneeseen isojen kappaleiden kysyntään on voitu vastata, päätettiin investoida uuteen 450 neliön hallilaajennukseen ja isoon Hartford-koneistuskeskukseen. Nämä toteutettiin viime vuonna.

– Meillä on vanhempi Hartford, josta meillä on pelkästään hyviä kokemuksia. Hartfordien hinta-laatusuhde on kohdallaan, ja ne ovat vastaavia japanilaisia tai länsikoneita reilusti halvempia. Hartford on ollut luotettava kone, kun sitä oppii käyttämään, kertoo itsekin Hartfordilla koneistava Kalle Paloneva.

– Vanhempi ollut kovalla käytöllä jo kymmenkunta vuotta ja maksimitehoja on ajettu. Kone on ollut toimintavarma eikä siinä ole ollut mainittavia vikoja, Jouko Paloneva vahvistaa.

– Myös vierailu Hardfordin tehtaille vahvisti, että olemme tekemässä oikeaa valintaa. Meillä on tässä uudessa koneessa automaattivaihtajalla varustettu kääntyvä karapää, samanlainen joka oli Hardfordin tehtaalla heidän jokaisessa omassa koneessaan. Karapää on erinomainen ratkaisu, kun halutaan ajaa yhdellä kiinnityksellä mahdollisimman paljon. Tulemme investoimaan vielä toiseen isompaan työstökoneeseen.

”Iso on parempi”

Uusi Hartford on varustettu 90 työkalun makasiinilla, pyöröpöydällä ja sen CNC-pöytä on 5 x 2 m, joten isompien kappaleiden koneistus monelta suunnalta onnistuu aina viiteen metriin saakka. Tarkkuus pysyy korkeana, koska kappaletta ei tarvitse käännellä kesken koneistuksen.

Hartford HSA-523 EA
Uusi Hartford HSA-523 EA -koneistuskeskus.

Erikoistuminen isompiin kappaleisiin vaatii muutakin kuin työhön sopivan koneen. Kiinnitykset ovat erilaisia, samoin esimerkiksi jännityksistä johtuvien muodonmuutosten hallinta varsinkin hitsatuissa teräsrakenteissa vaatii kokemusta, samoin työvaihesuunnittelu.

Yli kymmenen vuotta hyvin palvellut Hartford Sumo 1800.
Yli kymmenen vuotta hyvin palvellut Hartford Sumo 1800.

Palonevat kertovat, että Hartfordin asennus ja käyttöönotto sujui kaikin puolin jouheasti. Osaltaan asiaa helpotti, kun iso kone voitiin tuoda juuri valmistuneeseen halliin, ja tärkeimmät asiat opittiin muutaman päivän koulutuksessa.

Vaikka tulevaisuutta on vaikea arvata, tämän kokoisella yrityksellä, jossa jokainen henkilö osallistuu tuotantotyöhön, on mahdollisuus pärjätä. Varsinkin, kun koko henkilöstön ammattitaito on kohdallaan ja työntekijät sitoutuneita ja pitkäaikaisia. Jokke-Koneistuksessa uskotaan, että kilpailussa tullaan pärjäämään, kun asiakkaat keskittävät tilauksiaan.

– Toimitusvarmuus on tärkeää, ja päivässä tehdään, jos asiakkaalla on hätä, Kalle päättää.