Kalle Ahoniemi toimitusprosessijohtajaksi

Kalle Ahoniemi toimitusprosessijohtajaksi

Kalle Ahoniemi toimitusprosessijohtajaksi

Kalle Ahoniemi on nimitetty MTC Flextek Oy Ab:n toimitusprosessijohtajaksi. Kalle ottaa vastuun projektoinnista, tilaus- ja toimitusprosessista sekä näiden kehittämisestä. Kallen toimipaikka on Pirkkalassa.

 

Kalle on koulutukseltaan automaatiotekniikan diplomi-insinööri. Kallella on yli 10 vuoden työkokemus testaus- ja mittausjärjestelmien suunnittelusta ja projektitoimituksista. Viimeiset 8 vuotta Kalle toimi testausautomaatiopalveluja tarjoavan OptoFidelityn palveluksessa, joista viisi vuotta projekti- ja suunnittelupäällikkönä ja vastasi liiketoiminnan operatiivisesta toiminnasta. Projektoinnin maailma on Kallelle tuttu, sillä hän on toiminut projektipäällikkönä yli 40 projektissa. Kallen vastuuseen kuului OptoFidelityllä vahvasti myös suunnitteluliiketoiminnan operatiivinen johtaminen ja projektihallinnan prosessien kehittäminen.

 

Kallen palkkaamisen taustalla on MTC Flextekin halu terävöittää yhtiön toimitusprosesseja ja vahvistaa yhtiön tavoitetta olla asiakkaan ykkösvaihtoehto. ” Uskon, että tulevaisuudessa mietittäessä MTC Flextekin avainosaamisia nousee projektointi ja kyvykkyys toimittaa erilaisia investointihyödykkeitä erittäin tärkeään asemaan. Tarvitsemme jämäkkyyttä, selkeitä prosesseja, osaamisia ja mittareita, jotta toimintamme voi kehittyä. MTC Flextekin toimittavat kokonaisuudet on ”liimattava kasaan”, jotta asiakaslupaukset saadaan lunastettua. Kommunikointi asiakkaalle on tehtävä selkeäksi ja helpoksi sekä toimituksista oppiminen on varmistettava. Kallen rekrytoinnilla halutaan vastata näihin haasteisiin. Hänen laaja kokemuksensa erilaisten projektien vetämisestä, toimintojen kehittämisestä ja erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta antavat hyvän pohjan lähteä tekemään ja kehittämään MTC Flextekin toimitusprosessia. Prioriteetti asteikoilla tärkeimpänä on metallintyöstökoneisiin liittyvän prosessin haltuunotto ja kehittäminen.”, valottaa toimitusjohtaja Tomi Tiitola. 

 

Kallella itsellään on selvä näky siitä suunnasta, johon hän haluaa MTC Flextekiä viedä:” Projektointi on minulla lähellä sydäntä ja lähden innoissani kehittämään toimintaa eteenpäin. Työn tarkka suunnittelu jo projektin alkuvaiheessa on ensiarvoisen tärkeää. Se tarjoaa vahvan perustuksen, jonka päälle projektia voidaan alkaa rakentaa. Tavoitteena on yhtenäistää tapoja ja käytäntöjä ja luoda prosessi, jossa projekti etenee tehokkaasti sekä asiakkaan että MTC Flextekin näkökulmasta.”

 

Siirtyminen testaus- ja mittausjärjestelmistä konepajamaailmaan on Kallelle mieluisaa. Hän on aikanaan tehnyt automaatioasennuksia teollisuuteen ja operoinut sähkömoottoreiden kanssa:” Tässä palaan ikään kuin takaisin juurilleni, konepaja puolelle”.