Uusi ratkaisu raskaaseen hitsaamiseen Ratesteel Oy:lle – MTC Flextek toimitti keltaisen jättiläisen pieneen Vieremän kuntaan

Uusi ratkaisu raskaaseen hitsaamiseen Ratesteel Oy:lle – MTC Flextek toimitti keltaisen jättiläisen pieneen Vieremän kuntaan

Ratesteel

Ratesteel tuottaa hitsaamalla kokoonpantuja komponentteja Ponsselle, suomalaiselle metsäkonevalmistajalle. Ratesteel hankki uusimman robottihitsausjärjestelmän havaittuaan tarpeen suurten osien automaattiselle käsittelylle ja hitsaukselle. Se on ensimmäinen Pohjoismaihin myyty Fanuc M-2000iA/1200-robotti, eikä se ole tuottanut pettymystä.

Kun Fanuc esitteli M-2000iA/1200-robotin vuonna 2010, se oli suurin koskaan tuotettu teollisuusrobotti. Sitä on jo seurannut kaksi suurempaa, saman M-2000iA-sarjan Fanuc-robottia,  joiden nostokapasiteetti on jopa 2300 kiloa.

MTC Flextec
MTC Flextekin ja Ratesteelin projektiryhmä. Ihmiset vasemmalta oikealle: Pekka Mikkilä, Sales Engineer, MTC Flextek Rauno Hakala, Project Manager, MTC Flextek Jarmo Sastamoinen, Head of Economics and Quality Tatu Kärkkäinen, Head of Productions Jarmo Penttinen, Robot Cell Operator Pekka Matilainen, Robot Commissioner, MTC Flextek

MTC Flextekin Nurmijärveltä toimittama uusi järjestelmä on toinen Ratesteelille toimitettu Fanuc-robottisolu, joka hyödyntää Fanucin multi-arm-teknologiaa, jossa robotit toimivat saman ohjauksen alla.

Uusimmassa järjestelmässä käytetään M-2000iA/1200-robottia nostamaan lavoilta esikoottuja hitsattavia kappaleita eri asentoihin pienemmälle FANUC M-20iA:lle, joka hitsaa Lincoln MIG/MAG -laitteella tarvittavat saumat. Hitsattaviin kappaleisiin tartutaan 0-pistekiinnittimellä jossa hitsausvirran läpivienti.

Tämä kahden robotin yhdistelmä on joustava ratkaisu, jonka ansiosta Ratesteel pystyy tuottamaan osia nopeasti ja kustannustehokkaasti, koska esikokoonpano voidaan suorittaa olemassa olevilla kokoonpanoasemilla. Esikiinnitetyt osat ovat puolijäykkiä, ja uusi robottisolu vain viimeistelee työn. Näin taataan nopeampi läpimenoaika kappaleille, jotka voivat painaa jopa 1200 kiloa.

– Lavajärjestelmämme avulla voimme pyörittää piensarjatuotantoa täysin automatisoidusti. Kun kunkin osan hitsaamiseen kuluu enintään tunti, selviämme yövuorosta minimaalisella valvonnalla, Ratesteel OY:n talous- ja laatujohtaja Jarmo Saastamoinen kertoo.

Ohjelmisto, jonka ansiosta järjestelmä toimii automaattisesti läpi yön, on ehdottoman tärkeä järjestelmän toiminnan kannalta. M-2000iA-robotti asettaa osat optimaaliseen asentoon hitsausrobottia varten. M-20iA-hitsausrobotti käyttää Fanuc co-ordinated motion -ohjelmaa hitsausasennon optimointiin, esimerkiksi kulmissa tai vaikeapääsyisissä kohdissa.

M-20iA-robotti käyttää myös Thru Arc Seam Tracking (TASTTM) -toimintoa railon seurantaan hitsaamisen aikana. Robotit hyödyntävät myös ultraäänianturia hitsattavan osan paikoittamiseen ennen hitsaamisen aloittamista. Ultraäänianturi toimii erittäin nopeasti ja ilmoittaa robotille tarvittavat poikkeamat mahdollistaen näin nopeamman hitsauksen aloittamisen ja siten nopeamman kokonaisprosessin. Lisäksi käytetään railonhaku toimintoa, haku tehdään kaasuholkilla tai langalla.

MTC Flextec– Aiemmassa Fanuc hitsausrobottisolussa oli samanaikaisesti työskenteleviä robotteja 3 kpl, ja se on loistava. Se mahdollisti todella joustavan moniosaisen tuotannon. Halusimme samaa myös uudelta järjestelmältä. MTC Flextekin uusi tuotantosolu hyödyntää yhtä maailman suurimmista teollisuusroboteista, jonka avulla voimme tuottaa asiakkaan toivomat osat. Oli meidän onnemme, että FANUCilla oli ratkaisu tällaiseen raskaiden kappaleiden käsittelyyn, sillä pidämme FANUCin ohjausjärjestelmästä, ja työntekijämme hallitsevat sen käytön, Saastamoinen kertoo.

On vain ajan kysymys, milloin useammat yritykset ryhtyvät käyttämään useampaa keskenään ja ihmisten kanssa yhteistyössä toimivaa robottia, FANUC kehittää robotteja jotka toimivat yhteistyössä ihmisen kanssa. Ratesteel tulee panostamaan entisestään robottiautomaatioon ja kasvaa näin asiakasyritystensä rinnalla.