Uutuus kookkaiden puristusmuottien koneistukseen

Uutuus kookkaiden puristusmuottien koneistukseen

MCR-S (Super) on Okuma-uutuus kookkaiden työkappaleiden koneistukseen

Okuma on esitellyt uuden MCR-S (Super) -koneistuskeskuksen. Kaksipylväisen koneistuskeskuksen suunnittelussa avaintermejä ovat olleet tarkkuus, tuottavuus ja tehokkuus, joiden ominaisuuksien myötä kone on valmistajan mukaan tehokas ratkaisu esimerkiksi kookkaiden puristusmuottien tuotantoon. Laservarustus mahdollistaa myös ainetta lisäävään valmistuksen. 

Okuman mukaan MCR-S-koneistuskeskus soveltuu autoteollisuuden vaativaan tuotantoon ja muillekin muottituotannon alueille. Mm. auton korin valmistuksessa tarvitaan puristusmuotteja, joiden pitää olla huipputarkkoja niin mitoiltaan kuin pinnanlaadultaankin. Lisäksi hyvään pinnanlaatuun pitää päästä tehokkaasti ilman työlästä ja aikaa vievää manuaalista kiillotusta.

Suuri ulottuvuus

MCR-S-koneessa on rakenteellisena perusratkaisuna valurautainen kaksoispylväsrakenne.

Okuman Thermo-Friendly Concept eliminoi liiallista kuumuutta ja kompensoi mahdollisia lämpötilaeroja. Puristusmuottien valmistuksessa tämä on erityisen tärkeää, koska työstöprosessi voi kestää päiviä tai jopa viikkoja, ja tänä aikana muotti on herkkä lämpötilan muutoksille. Työkalun indeksointikulman suhteen pyörivä kuva-anturi mahdollistaa tarkat mittaukset ja auttaa myös jäljitettävyyden varmistamisessa kuvat tallentamalla.

Pintojen luominen taloudellisesti

Koneessa on myös pinnalaatua parantava Okuman Hyper-Surface-teknologia, mikä eliminoi tarvetta käsin viimeistelyyn tunnistamalla mahdolliset virheet CAM-työstötiedoissa ja korjaamalla ne CNC:ssä muototarkkuuden säilyttäen.

Hyper-Surface lyhentää myös läpimenoaikoja, koska materiaalin käsittelyyn kuluu aiempaa vähemmän aikaa.

Kustannustehokkaan valmistuksen mahdollistavat osaltaan myös lyhyet sykliajat. Valmistajan mukaan koneella päästään jopa 710 cm/min materiaalinpoistokapasiteettiin. Keskimääräiset jatkuvat syöttönopeudet ovat 20 m/min X- ja Y-akselilla ja 10 m/min Z-akselilla.

Älykkään teknologian sovellus SERVONAVI maksimoi automaattisesti kiihtyvyyden työkappaleen painon mukaan. Kaikki nämä ominaisuudet lisäävät koneen tuottavuutta, jonka myötä kokonaiskustannuksia voidaan vähentää.

Lisäaine ja vähentävä yhdistelmä

Kokonaisvaltaisen tuotannon tarpeisiin uusi Okuma-koneistuskeskus on varustettu hybridivalmistukseen laserilla, mikä mahdollistaa ainetta lisäävän valmistuksen LMD-menetelmällä. Vähentävän ja lisäävät valmistuksen yhdistäminen samaan koneeseen mahdollistaa monimutkaisten osien tuotannon ja myös ​​viallisten osien korjaustyöt. Laseria voidaan käyttää myös pintakäsittelyihin. 

Lähde: https://www.konekuriiri.fi/uutiset/suurten-tyokappaleiden-koneistusta-viidelta-sivulta/